Een nieuw jaar

Een nieuw jaar ligt voor ons, de eerste maand is zelfs al weer voorbij. Het is net of het elk jaar sneller gaat. Ik ben niet van goede voornemens die perse in moeten gaan op 1 januari. Het is natuurlijk elke dag een moment om je iets voor te nemen als je dat graag wilt. Het je eraan houden dat is een tweede, en dat valt niet altijd mee. Zeker niet als je weer even een paar kilootjes kwijt wilt, die komen er ook steeds sneller aan met de jaren en gaan er steeds moeilijker weer af. En ik vind ook alles zo lekker. Maar dan gebruik ik de regel van Mieke Koster, is het echt een 8 of een 9 waard. Elke dag een koekje kan ik best laten staan, chocolade wordt al lastiger maar af en toe een echt lekker taartje, van een goede bakker is echt een genietmomentje.

Het einde van het jaar en het nieuwe wat voor je ligt is toch altijd even een moment van bezinning. Hebben we genoten, wat waren de leuke momenten maar ook waar heb ik van geleerd of wat wil ik volgend jaar anders doen. Wij nemen het door tijdens het kerstdiner met ons gezin, met een wens of vraag in een zelfgemaakte christmasscracker of een pot met praatkaartjes uit het kerstpakket of gewoon het potje met de gespaarde lipjes van de theezakjes.

Een nieuw jaar begint ook met een nieuwe agenda. En ondanks het digitale tijdperk heb ik toch graag een papieren agenda met mooie inspiratie foto’s. Dit jaar heb ik die van By Claire met frisse, kleurige foto’s en haakinspiratie. Een nieuwe agenda voelt net als vroeger als je in een nieuw schrift mocht beginnen. Dan ging je met je vulpen extra mooi schrijven. Heel jammer dat het op bladzijde 2 of 3 alweer wat slordiger werd. En zo voelt een lege agenda ook, en ook dan blijft hij al heel snel niet leeg meer.  Het mooiste is als hij gevuld wordt met mooie en leuke dingen. Hoe leuk is het dan als je je werk ook echt leuk vindt. Er staan al weer verschillende workshops geboekt en dit zijn altijd hele gezellige avonden.  De tuinfair in Midwoud staat al weer in de agenda, elk jaar als ik aan het opbouwen ben denk ik, wat een klus. Maar hoe leuk is het als je ’s ochtends het veld op loopt met al die witte tentjes, je tijdelijke winkeltje voor 3 dagen open doet en er de hele dag vrolijke mensen langs komen. Dit jaar valt de Pinksteren weer later dus zet het maar vast in jouw agenda, 8, 9 en juni.

Wat ik vergeet in de agenda te zetten is af en toe even tijd voor jezelf, een lekker potje thee met een goed boek of een haakwerkje. Dat is voor mij de ultieme ontspanning. Of een mooie wandeling als de zon schijnt, als de eerste blaadjes weer aan de bomen komen. Misschien moeten we die momenten ook in de agenda zetten, zelfs als ze geweest zijn, als een soort dagboekje. Zodat we als we aan het eind van het jaar het jaar weer even doornemen zien hoeveel mooie, kleine genietmomenten er zijn geweest.

Ik hoop dat jullie ook je agenda mogen vullen met mooie dingen, leuke uitjes, ontmoetingen, gesprekken met mensen. Dat zijn de belangrijke dingen in het leven.

One thought on “Een nieuw jaar

  1. Na het Lezen van de blog van Nicolette (mijn dochter) was ik weer super trots op haar. Ze is niet alleen creatief maar kan ook een mooi en leuk verhaal schrijven. ik hoop dat de tuinfair weer een groot succes wordt. Heb weer zin om haar te helpen. Hoop op mooi weer en veel mensen. Liefs mama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *