De tuinfair Midwoud van Nickies

Elk jaar met Pinksteren is de tuinfair in Midwoud. Dit betekent dat de fair soms half mei is en soms  begin juni afhankelijk van hoe deze datum valt. In april begint het bij Nickies altijd weer een beetje te kriebelen. In januari is de inschrijving en dan lijkt het nog heel ver weg en dan opeens is het weer zover. Extra inkopen doen, eigen creaties maken en ontwerpen zoals de gehaakte cactussen, kaarten, tassen en de leuke gehaakte uiltjes. Op het eind is er altijd tijd te kort. Dan komt het aan op het minder leuke en fysiek zwaardere werk. Alle spullen inpakken en de basis van de stand inladen op de aanhanger. Planken voor de tafels, stellingen, kast en de onderdelen voor de kassatafel. Op dat moment denk ik wel eens, ik weet niet of ik dit volgend jaar nog weer ga doen.

Tot we vrijdagochtend het veld op rijden, gelukkig krijg ik altijd hulp (van mijn man) met het rijden van de aanhanger want daar ben ik niet zo handig mee. Op het veld staan alle witte tentjes al klaar dus op zoek naar ons nummer. Aanhanger afkoppelen en dan gaat mijn man snel op weg naar zijn eigen werk. Eerst maar eens rustig de tent bekijken, misschien moet er nog even iets geschilderd worden. De boel uitladen en de tafel en bankjes opklappen en stoelen neerzetten. Dat voelt alsof het een beetje vakantie is en dan krijg ik altijd zin om te gaan kamperen J zeker als de zon erbij schijnt. De kasten in elkaar zetten en passen en meten om alles zo voordelig mogelijk in de tent te zetten. De banner bevestigen en de kassa in elkaar schroeven. Heel langzaam krijgt de basisinvulling van de tent vorm.

Dan komt het leukste werk, alle spullen uitpakken en een plekje geven. Gelukkig krijg ik als we open zijn altijd hulp van lieve mensen, mijn moeder, dochter en vriendin en van een paar enthousiaste meisjes om te helpen bij de workshoptafel. Maar dan moet wel alles geprijsd zijn anders moeten ze steeds vragen wat iets kost. Het is nog een kunst om alles een plekje te geven want dan is de tent toch niet echt groot. De moeilijkste factor is het weer, blijft het droog, waait het niet te hard. Anders kunnen er minder spullen buiten of moet er steeds een zeiltje overheen. Vorig jaar was het weer een topjaar met prachtig weer dus ook dit jaar gaan we weer duimen.

Ondertussen al weer een keer naar huis gereden om nieuwe voorraad op te halen en begin het al lekker vorm te krijgen. Zoveel mogelijk op kleur vind ik zelf het leukste staan. Als alles een beetje een plek heeft is het al avond en gauw naar huis om te slapen. De volgende dag weer vroeg op, laatste dingen uitladen bij de tent en auto weg zetten. Teruglopend naar het veld kom je iedereen tegen. Alle mensen zijn enthousiast en vol verwachting, wat gaat de fair dit jaar weer brengen. Snel de tent open maken, alle spullen naar buiten en gezellig decoreren. De workshoptafel staat klaar. De vlag mag in zijn standaard en we zijn OPEN J

Er wordt omgeroepen dat de fair open gaat en dat er al mensen in de rij staan voor de ingang. Op zaterdag is het meestal nog niet zo heel erg druk maar gezellig om de eerste dag op te starten. De muziek klinkt op het veld, de terrassen gaan open en er worden lekker kopjes thee en koffie gedronken met iets lekkers erbij. Het leuke is dat iedereen blij is, je bent echt even een dagje uit. De kinderen kunnen klimmen op de klimmuur in de draaimolen of een leuke workshop doen. Bij Nickies kunnen ze hun eigen bord beschilderen met porseleinverf. Sommigen komen elk jaar terug, zo leuk vinden ze het. Maar ook voor de dames is er een basis workshop servies stippen met kleur. Zo leuk om te doen en wie weet een nieuwe hobby! Natuurlijk zijn er weer heel veel leuke accessoires in de tent maar ook cadeautjes voor Vaderdag, afscheidscadeautjes voor juf of meester, een leuk cadeau voor een geslaagde of voor zomaar iemand een lief kaartje, kaarsje of zeepje. Cadeautjes voor iedere portemonnee. Na vijf uur wordt het rustiger en als het tijd is gaan de spullen weer in de tent en het zeil erover, thuis even bijkomen en dan weer een nieuwe dag.

Zondag beginnen we hopelijk met een zonnetje en gaat de tent weer open. Alles weer netjes uitstallen en nog snel een kopje thee. 1e Pinksterdag is er echt 1 om er op uit te gaan, de rijen staan al voor de ingang en het is meteen lekker druk. De dames bij de workshoptafel zijn ingewerkt dus laat de kinderen maar komen. Zelf geef ik twee keer per dag de workshop stippen dus ook de dames zijn welkom. Drie generaties vandaag want mijn moeder en dochter helpen iedereen bij de keuze voor een mooie aankoop, een plaid, leuke bekers, windlichten, mooie tas of sjaal, teveel om op te noemen.

Er is voor iedereen iets te zien op de fair, tuinmeubelen, accessoires, tuinhaarden, tuinadvies en in de boomgaard voor de liefhebbers heel veel leuke brocante. Maar ook de stands met lekkere broden, smeersels, pies, genoeg lekkers om mee te nemen voor thuis. Pauze kun je houden op de diverse plekken op de fair met drankjes en hapjes. Ook hier voor iedereen iets te kiezen. Een na zo’n mooie dag blij met je aankopen naar huis, lekker op de fiets of met het busjes naar de parkeerplaats. Wij sluiten het tentje weer en maken ons op voor nog zo’n mooi dag. En als ook die voorbij is, en de laatste mensen van het veld druppelen, snel alles inpakken want de tent moet die avond nog leeg. Alles in dozen, kasten uit elkaar en tafels weer ingeklapt. Gebeld of de hulptroepen weer komen met een extra auto en aanhanger zodat alles weer opgeladen kan worden. Gelukkig gaat het afbouwen altijd snel en zijn we snel weer thuis. Heerlijk eten, bijkomen van een aantal hele drukke maar hele gezellige dagen, zitten we met een voldaan gevoel aan tafel. Nu thuis weer alles opruimen en een plek geven in het atelier maar daar hebben we dan weer een paar dagen tijd voor :).

Ik ben benieuwd of jij ook naar de fair komt en wat jij er zo leuk vindt? Ik hoor het graag. Duim je mee voor mooi weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *